Lokale informatie

Wintersport in Hinterglemm

Van oorsprong was Hinterglemm niet meer dan een buitendorpje bij de grotere plaats Saalbach. Inmiddels is Hinterglemm minstens even groot en even populair als buurdorp Saalbach. De twee dorpen liggen in het Oostenrijkse Glemmtal. Bij Nederlanders is Hinterglemm favoriet. Het skigebied rond Saalbach-Hinterglemm is groot, maar de sensatiezoekers zullen hier wellicht niet aan hun trekken komen aangezien het aanbod qua zwarte pistes beperkt is. Vooral voor beginners en licht gevorderden is Saalbach-Hinterglemm ideaal. Kilometers blauwe piste kunnen hier worden afgevinkt. Hinterglemm is een stuk gemoedelijker en alles is er veel groter en toeristischer opgezet. Beide dorpen zijn goed gelegen ten opzichte van het skigebied. Saalbach-Hinterglemm heeft in totaal meer dan 200 kilometer aan skipistes.

Skiën

Bij de skischolen is het mogelijk om naast de skilessen deel te nemen aan carveskiles, dagtochten en toertochten.

Langlaufen

Voor de langlaufers is de loipe naar Lindlingalm aan te raden. Wandelaars kunnen in de omgeving ook goed terecht. Zo loopt er een wandelpad vanaf de Zwölfer-cabine naar het bergrestaurant Ellmaualm en van daar terug naar Hinterglemm.

Voor de kinderen

De kinderoefenweides lopen geleidelijk af en er komen geen andere pistes op uit. De oefenweides beschikken over diverse faciliteiten, zoals een lopende band, poortjes, sprookjesfiguren en speeltoestellen.

Après-ski

De dorpen Saalbach en Hinterglemm delen een naam als het après-ski betreft. De après-ski is in Hinterglemm divers. Zo heb je er typisch Oostenrijkse ‘schirmbars’ maar ook verschillende berghutten zoals de Pfefferalm.

Praktische informatie

In Hinterglemm zijn de volgende instanties aanwezig:

Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is te vinden in Thumersbach.

Bereikbaarheid

Hinterglemm is gemakkelijk te bereiken met de auto en met de shuttle bus vanaf vliegveld Salzburg of vliegveld München.

Bij Haus am Wald is voldoende parkeergelegenheid.

Restaurants

Locatie van de restaurants: De meeste restaurants zijn gelegen in de hotels en gasthoven. Tevens liggen er diverse restaurants verspreid over Hinterglemm.

soorten restaurants: Chinees, fastfood, Italiaans, lokale keuken.

Bars & Cafés

locatie bars: De bars liggen redelijk verspreid over Hinterglemm.

soort bar(s): cocktail, discobar, live muziek, overig en pub.

Openlucht zwembad

Het zwembad biedt een wateroppervlak van 1.000 m2 met diverse glijbanen, wildwaterkanaal, massagestralen en diverse waterbekkens om in te zwemmen en te spelen.

De groene ligweides nodigen uit om lekker te zonnen, te spelen en te genieten van de bergen.

Winkels

Locatie van de winkels: De winkels zijn gelegen in en rond het centrum van Hinterglemm.

Soorten winkels in Hinterglemm: kleding, winkels gericht op lokale bevolking, overig, sport, supermarkt/levensmiddelen, toeristen/souvenir en drogist.